Weer even een update!

Sinds 1 oktober is er veel gebeurd. Allereerst heb ik de module ‘’Language en Culture’’ met goed resultaat kunnen afsluiten. De laatste twee weken hebben we een beetje Syrisch-Arabisch geleerd. Op deze manier kregen we iets ervaring om door alleen maar te luisteren, te proberen om een taal te leren.  Aan het eind van de les werden de nieuwe woorden opgenomen en moesten we proberen om deze woorden op schrift te zetten. Een inkijkje in het taalkundige werk dat aan het Bijbelvertaalwerk vooraf gaat. De volgende module, ‘’Gezonde samenwerking in een gemeenschap’’, zijn we met z’n allen online begonnen omdat we in quarantaine zaten. We dachten met elkaar na over het leven in een gemeenschap. Vaak zien we anderen zoals we ze willen zien en bedenken we zelf hoe ze zijn. Ook voor Afrikanen geldt dat. Wat leert de Bijbel ons over het omgaan met anderen?

Mijn ouders hadden corona en vaders situatie werd op een gegeven moment zorgelijk. Op 21 oktober ben ik naar huis gereden. Nu is hij weer thuis en gaat het goed waar we dankbaar voor zijn.  De laatste lessen heb ik vanuit Nederland online gevolgd en inmiddels heb ik alles af mogen ronden. Vorige week ben ik begonnen met het leren van Frans wat ik tot eind december in Nederland hoop te doen. Het plan is dat ik D.V. januari en februari Frans ga leren in Zwitserland.

Het geweld door de rebellen neemt toe in Noord-Oost Congo. Dorpen worden overvallen waarbij mensen gedood worden. Veel mensen zijn nu op de vlucht. We vragen jullie gebed voor:

*  Stabiliteit en vrede in Noord-Oost Congo.
*  Dat de vluchtelingen uit Gods Woord en over de Heere Jezus mogen horen
*  We mogen God danken voor de fijne en goede tijd in Engeland

Lees meer over hoe verlangend de mensen zijn naar het Woord in Congo via de onderstaande link reizen door gevaarlijk Congo:

https://wycliffe.nl/reizen-door-gevaarlijk-congo/