Even weer een update..

Op dit moment ben ik al meer dan een week in Engeland. De eerste week verbleef ik i.v.m. quarantaine in een klein huisje midden op het platteland van Engeland. Het was een hele goede week waarin ik tot rust kwam. Alleen, maar ik voelde me niet alleen, de Heere was erbij.

Nu terug in de schoolbanken. De groep bestaat uit 11 personen, uit diverse landen (Engeland, Schotland, Amerika, Roemenië, Zwitserland, Zuid Soedan, Tsjechië en ik ben de enige uit Nederland). De meesten via Wycliffe, maar ook via andere Bijbelvertaalorganisaties of via de kerk. Verder is de groep heel verschillend, de meesten zijn jonger en eentje is ouder. De sfeer in de groep is goed.

De onderwerpen die we in dit eerste gedeelte leren zijn Community, Language en Cultuur; de basisbeginselen van het Bijbelvertaalwerk. Het is belangrijk om een goede band met de gemeenschap (community) te krijgen. Taal en cultuur, behalve de wereldtalen, zijn met elkaar verbonden. Kennis van de cultuur, kennis van de taal is nodig om een taal goed op schrift te stellen. Eerst moet er bijv. een alfabet gemaakt worden en dan bijv. een woordenboek. Het is goed om de basisbeginselen van het Bijbelvertaalwerk te weten, ook al is het plan dat ik alleen financiën zal doen. Op deze manier heb je meer achtergrond en weet je wat er in het veld gebeurt.

Al met al geeft het begin van de cursus een goed gevoel om hiermee bezig te zijn.

Hartelijke groet,

Klaasje